top of page

Crypto kopen op Bitvavo

Stap-voor-stap handleiding

Crypto kopen op Bitvavo voor beginners. Stap-voor-stap begeleiding.

Account openen

Account openen

Stap 1. Klik op de link naar Bitvavo

Stap 2. Klik op investeer nu

Bitvavo-account-aanmaken.jpg

👆

Stap 3. Account gegevens invullen

Vul jouw nieuwe account gegevens in en vink de checkboxjes aan om akkoord te gaan met de Bitvavo voorwaarden. Druk dan op registreren.

Registreer je op Bitvavo
Ga akkoord met de voorwaarden van Bitvavo en registreer je

👆

👆

👆

Welkomstbericht-Bitvavo

Stap 4. Account E-mail bevestigen

Ga naar de website of app (op je telefoon) met de inbox van het mailadres dat je bij stap 3 hebt ingevuld. Open de mail van Bitvavo en druk op de knop of link in de mail.

bevestig uw e-mail voor Bitvavo

👆

klik op email bevestigen voor Bitvavo

👆

succes bericht email is bevestigd voor Bitvavo

👆

Stap 5. Log in op je nieuwe account en vul de gegevens in

Log in op Bitvavo met je eerder opgegeven mailadres en wachtwoord. De Twee-Factor (2FA) code hoef je niet in te vullen.

opnieuw inloggen sessie ongeldig Bitvavo

👆

vul inloggegevens in bij Bitvavo

👆

Stap 6. Beantwoord laatste vragen

Beantwoord de additionele vragen.

 

Bij het kopje 'Staking Opbrengsten' kun je selecteren of je staking opbrengsten wil verdienen of niet. Sommige cryptomunten hebben 'stakers' op het netwerk nodig. Stakers zijn simpelweg mensen die deze bepaalde cryptomunt bezitten en daardoor een bepaald aandeel hebben in het netwerk. Zij kunnen vaak afhankelijk van de grootte van hun aandeel mee beslissen in het netwerk. Bijvoorbeeld of een transactie goedgekeurd kan worden en een blokje aan het netwerk van die cryptomunt kan worden toegevoegd of niet. Hiervoor krijgen deze mensen beloningen vaak in de vorm van die cryptomunt terug.

 

Als je een extraatje wil verdienen op de cryptomunten waar staking mogelijk is kan je deze optie selecteren.

IMG_2560.PNG
IMG_2561.PNG
IMG_2562.PNG

👆

Stap 7a. Jezelf identificeren

Net als bij (gereguleerde) aandelen platformen moet je nu ook op crypto platformen jezelf identificeren. Dit gebeurd met een zogeheten KYC proces (know your customer). Pak je ID-kaart, rijbewijs of paspoort er vast bij.

Klik op doorgaan en kies het document dat u bij de hand hebt. Schakel dan de camera in en accepteer de toegang tot de camera als dat nodig is.

IMG_2564.PNG
IMG_2565.PNG
IMG_2566.PNG

👆

IMG_2567.PNG

👆

IMG_2570.PNG

👍

Stap 7b. Jezelf identificeren

Nu de camera is geactiveerd kan je eerst een foto maken van de voorkant van je ID/rijbewijs/paspoort door op de ronde knop te drukken. Als de foto scherp is kan je deze bevestigen. Vervolgens doe je hetzelfde voor de achterkant.

IMG_2568.PNG

👆

IMG_2569.PNG

👆

Stap 7c. Jezelf identificeren

Vervolgens maak je een korte selfie video waarin je 3 cijfers hard op uitspreekt. Deze 3 cijfers krijg je in beeld te zien, vervolgens klik je op volgende en spreek je de cijfers in de camera uit.

IMG_2571.PNG

👆

IMG_2572.PNG

👆

IMG_2573.PNG

👆

Stap 7d. Jezelf identificeren

Als de video is gelukt kan je deze bevestigen door op de knop te klikken. De documenten zijn nu ontvangen door Bitvavo en deze worden gecontroleerd.

IMG_2574.PNG

👆

IMG_2575.PNG

👆

Gefeliciteerd! Je account is klaar voor gebruik 🥳

Account beveiligen

Account beveiligen

In dit onderdeel gaan we een Twee-Factor (2FA) code aanmaken. Dit is natuurlijk niet de enige manier om je account te beveiligen. Het begint bij een goed wachtwoord dat niet op elke website hetzelfde is. De 2FA code wordt in deze handleiding aangemaakt met de app: Google Authenticator. Zo zijn er meer aanbieders.

Stap 1. Mobielnummer toevoegen

Druk op: menu > my account > settings

IMG_2582.PNG
IMG_2576.PNG

👆

👆

IMG_2583.PNG

👆

Scroll naar onder tot je 'Phone number' ziet en druk op 'Edit'. Vul vervolgens jouw gegevens in. Vul ook weer jouw wachtwoord in dat we eerder in deze handleiding bij stap 3 'account openen' hebben gemaakt. Klaar? Druk op 'continue'.

IMG_2588.PNG

👆

IMG_2589.PNG

👆

Er wordt nu een code via SMS naar jouw telefoon gestuurd. Druk op 'continue' en vul deze code in bij 'SMS token'. Druk vervolgens weer op 'continue'. Als de code goed is ingevuld zal je het succes bericht krijgen dat het nummer is geverifieerd. Goed zo! Dit bericht kan je wegklikken door op 'continue. te drukken.

IMG_2590.PNG

👆

IMG_2591.PNG

👆

👆

IMG_2592.PNG

👆

Stap 2. 2FA code toevoegen

Als je weer in het dashboard bent van Bitvavo druk je op: menu > My Account > Settings

IMG_2581.PNG
IMG_2582.PNG
IMG_2583.PNG

👆

Scroll naar onder tot je 'Two-Factor Authentication (2FA)' ziet en druk op 'Enable'. Vul vervolgens jouw wachtwoord in. Klaar? Druk op 'continue'.

IMG_2585.PNG

👆

IMG_2586.PNG

👆

Kopieer vervolgens de 'Recovery code' en open de 'Google Authenticator' app.

Als je deze app nog niet hebt, ga dan als je een Apple telefoon hebt naar de App Store (app op je telefoon) of als je een Android (zoals Samsung) telefoon hebt naar de Play Store (app op je telefoon). Zoek hier de 'Google Authenticator' app op en download die. Als die gedownload is kan je deze openen.

In de Google Authenticator app klik je op het plusje rechtsonderin en dan op 'Instelsleutel invoeren'. Vervolgens kan je zelf een Account naam verzinnen bij 'Account' zoals: Bitvavo inlog code. Vervolgens vul je bij 'Sleutel' de Recovery code in die je hebt gekopieerd. Druk dan op 'Toevoegen'.

IMG_E2595.JPG

👆

👆

IMG_2596.PNG

Als je op Toevoegen hebt gedrukt kom je in het dashboard van Google Authenticator. Hier zie je een code die om de 30 seconde verandert bij je nieuwe 'Bitvavo regel' staan. Kopieer deze code van 6 cijfers en vul deze in op je Bitvavo account bij Two-Factor (2FA) code. Druk op 'continue' en je 2FA code is aangemaakt!

IMG_E2595.JPG

Bitvavo inlog code

IMG_2597.PNG

Goed gedaan. Je account is nu een stuk veiliger🥳. Let op: iedere keer bij inloggen heb je deze 'Bitvavo inlog code' weer nodig. Ga naar het onderdeel 'opnieuw inloggen' van deze handleiding als je daar hulp bij nodig hebt.

Crypto kopen

Crypto kopen

Bank account koppelen en Euro's storten.

Log in op de website van Bitvavo en volg onderstaande stappen.

IMG_3425.PNG
IMG_3428.PNG

👆

👆

IMG_3429.PNG

👆

Scroll naar onder > klik op 'Verify' bank account > scroll naar onder > klik op 'Continue'.

Vervolgens kan je de hoeveelheid Euro's die je wilt storten en de betaaloptie kiezen. 

👆

IMG_3430.PNG

👆

IMG_3431.PNG
IMG_3432.PNG

👆

Gefeliciteerd! Jouw Euro's staan op Bitvavo. Nu kan je deze omzetten naar de gewenste crypto.

 

Zoek de gewenste crypto in de zoekbalk op de homepagina > klik op de gewenste crypto zoals 'Bitcoin' > Voer het gewenste bedrag in die je zou willen omzetten naar de crypto.

IMG_3424.PNG

👆

IMG_3426.PNG

👆

IMG_3427.PNG

👆

Gefeliciteerd jouw crypto's staan in jouw Bitvavo account!

Opnieuw inloggen

Ga voor opnieuw inloggen op jouw Bitvavo account naar de website van Bitvavo. Vul je Email en wachtwoord in. Ga vervolgens naar de (google) Authenticator (2FA) app die jij gebruikt en kopieer de 30s lang geldige code om die in te vullen bij de Two-Factor code.

Vervolgens krijg je een Email om jouw apparaat waarop je inlogt te bevestigen. Ga dus naar de inbox van de Email die je zojuist hebt ingevuld en druk op 'Confirm device' om het apparaat te bevestigen.

👆

IMG_2604.PNG
IMG_2579.PNG
IMG_2578.PNG

Nu kan je een apparaat naam invoeren zoals 'mijn werktelefoon' en deze bevestigen door op de knop te drukken. Vervolgens kan je vanaf dat apparaat opnieuw inloggen. 

IMG_2577.PNG

👆

IMG_2580.PNG
IMG_2604.PNG

Je bent nu ingelogd!

IMG_2581.PNG
Opniew inloggen Bitvavo
bottom of page