top of page

Is Beleggen Met Financiële Instrumenten Interessant?

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Wil je beleggen in Bitcoin maar mag of kan dat niet bijvoorbeeld vanwege regelgeving? Geen zorgen, je kan misschien wel gebruik maken van deze financiële instrumenten.


Derivaten, beter bekend als futures, kunnen voorbeelden zijn van tradings effecten, ook wel 'securities'. Hoe werken deze futures? Als er een nettowaarde van 500 miljoen euro binnen stroomt dan wordt de blootstelling aan het achterliggende mandje van beleggingen, in dit geval Bitcoin, ook verhoogd met 500 miljoen euro. Als er netto waarde uit de future stroomt dan wordt de blootstelling verlaagd.

Zelfde met andere financiële bedrijven zoals ETP's, die bijvoorbeeld handelen in goud, buikspek, Bitcoin of wat dan ook. Als er netto waarde instroomt dan verhogen ze blootstelling en als er netto waarde uitstroomt dan verlagen ze blootstelling.

Microstrategy is ook een bedrijf waarin je kunt investeren met blootstelling aan Bitcoin. Het verschil is dat Microstrategy gewoon een werkmaatschappij of exploitant is met een eigen bedrijfsstrategie en inkomsten en uitgaven, dat toevallig veel beleggingen zoals Bitcoin bezit. Dat noemen zij de schatkist strategie. Anders dan Futures en ETP's hoeft Microstrategy niet rekening te houden met een blootstellingsgraad. Zij kunnen wanneer zij willen grote hoeveelheden Bitcoin, vastgoed of wat dan ook kopen zonder dat wetgevers in hun nek hijgen. Zelfs met geleend geld (met hefboom). Natuurlijk moeten zij wel rationeel en voorspelbaar handelen anders verras je beleggers en dat kan verkeerd uit pakken.


Meer financiële instrumenten volgen...

bottom of page