top of page

Beste Crypto Munten Voor Beginners In 2022

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Binnen een paar minuten weten van welke cryptomunten je ver weg moet blijven en welke potentie hebben. Veel nieuwe beleggers denken dat ze te laat zijn om te beleggen in cryptomunten en vooral Bitcoin. Ook is er verwarring omdat er tienduizenden verschillende opties zijn. Wij zullen u vandaag in een paar minuten vertellen met welke munten wij honderden procenten winst hebben gemaakt en waarin wij beleggen in 2022.


Historie cryptomunten

U zult ongetwijfeld hebben gehoord van tientallen cryptomunten. Ook zult u daardoor waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer zien. Door de historie van cryptomunten te bekijken en vergelijken kunnen wij u meer duidelijkheid geven over relatief goede investeringen. ​ Het bedrag wat u wilt investeren in crypto moet in ons optiek altijd voor minimaal 85% uit "Blue Chip Stocks" bestaan. Wat zijn Blue Chip Stocks? Dit zijn munten die de test van tijd hebben doorstaan. We willen natuurlijk investeren in activa waar we zeker van weten dat ze na een dip er weer bovenop komen. ​ Blue Chip Stocks zijn dus munten die al jaren in de top 10 munten staan. In de afgelopen jaren zijn er honderden munten in de top tien munten gekomen maar ook verdwenen. Veel van die munten hebben nooit meer een nieuwe all-time high neergezet. Had je in die tijd in 'de verkeerde' top tien munt geïnvesteerd dan heb je alleen maar verlies gezien. Nu een paar voorbeelden van de afgelopen jaren, kijk goed naar de verschillende munten.


2013

historisch moment opname top 10 cryptomunten 2013

2015

historisch moment opname top 10 cryptomunten 2015

2017

historisch moment opname top 10 cryptomunten 2017

2019

historisch moment opname top 10 cryptomunten 2019

2021

historisch moment opname top 10 cryptomunten 2021

Bron: https://coinmarketcap.com/historical/

136 van de top 300 cryptocurrencies in begin 2021 staan niet meer in de top 300 aan het eind van 2021.


Als u de top 10 door de jaren vergelijkt ziet u duidelijk dat zelfs de top 10 munten veel verschillen, met uitzondering van Bitcoin en Ethereum, onze "Blue Chip investeringen". Misschien vraagt u zich af waarom Ripple ( XRP ) niet op onze lijst staat, dit is omdat Ripple momenteel slecht in het nieuws staat met een zaak tegen de Amerikaanse toezichthouder SEC, er speelt dus veel onzekerheid omtrent de uitspraak tegen XRP. Voorkomen is beter dan genezen.


Beleggingskansen met cryptomunten

De eerste stappen zetten in crypto is vaak spannend, overal hoort u dat crypto een van de meest volatiele activa is. Toch is Bitcoin het meest rendabele aandeel van het afgelopen decennium.

Nederlanders die voor het eerst investeren in crypto kunnen, in ons optiek, het best investeren bij een Nederlandse broker zoals Bitvavo. Hier wordt iDEAL geaccepteerd en het platform heeft een makkelijk te begrijpen interface. Een account maken kan met de knop hieronder, ook ontvangt u €1000,- aan gratis handelen.

bitvavo logo en tekst wit transparant

Na het openen van u account kunt u beginnen met investeren, hier zijn een paar tips om zoveel mogelijk kans te hebben op een profitabele investering:

  • Investeer alleen met geld dat u niet nodig bent.

  • Crypto kan volatiel en stagnerend zijn, investeer met de mentaliteit dat u het de komende jaren niet aanraakt.

  • Investeer niet al u geld in één keer, zorg dat u altijd wat geld over houdt voor als crypto dipt.

  • Investeer zoveel mogelijk in "Blue Chip Stocks" ( Bitcoin & Ethereum ).

Altcoins

Oke, u hebt 85% van u hard verdiende euro's in Bitcoin en Ethereum geïnvesteerd, nu wilt u graag met het overgebleven vermogen meer risico nemen, maar hoe weet je wat een goeie altcoin is tussen duizenden opties?

Een goeie regel is om projecten op te zoeken die ook daadwerkelijk wat doen, er zijn veel projecten die dingen beloven te doen maar nergens geld meeverdienen.

Onze top 3 altcoins voor 2022.

Nummer 1: Monero (XMR)

monero-xmr-logo-transparantNummer 2: ​Chainlink (LINK)

chainlink-link-logo-transparant
Nummer 3: Cosmos (ATOM)

cosmos-atom-logo-transparantbottom of page