top of page

Coinbase Betrapt

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

SAN FRANCISCO - Coinbase laat met een blogpost weten aan hun klanten dat ze meer transparantie willen bieden op hun platform, dit door eventuele nieuwe listingen ver van te voren aan te kondigen. Meerdere mensen hebben bronnen gevonden waaruit blijkt dat Coinbase schuldig is aan insider trading.


Insider Trading

Coinbase maakte hier hun aankondiging waar ze 50 nieuwe potentiële munten posten die eventueel in de toekomst worden toegevoegd aan het Coinbase platform, dit allemaal onder het mom van uitgebreide transparantie. Mensen op Reddit & Twitter vinden de lijst met nieuwe munten maar raar en doen onderzoek.

Coinbase tekst transparant
coinbase logo transparant

Miljoenen winst

Twitteraars vinden steeds meer verdachte portefeuilles, allemaal insiders die schaamteloos duizenden euro's overmaken. Zelfs compleet nieuwe wallets waar ze miljoenen aan waardeloze "shitcoins" kopen die vervolgens binnen een paar uur 5 tot 10 keer zoveel waard zijn.

Ze weten dat na de aankondiging op het populairste crypto handelsplatform deze munten massaal worden aangeschaft door hun klanten.

tweet cobie over insider trading coinbase
tweet zachxbt over insider trading coinbase
tweet alanstacked over insider trading coinbase
tweet scruffur over insider trading coinbase


Veel van de munten op de lijst die Coinbase laat zien zullen nooit verschijnen op hun platform, ze zorgen er voor dat insiders voor de aankondiging flink zijn geïnvesteerd, hierna laten ze mensen denken dat deze nutteloze munten gaan accepteren op Coinbase waardoor iedereen gaat kopen, een belachelijke zet.

Dit komt alleen boven water omdat het allemaal over de blockchain gaat, volledige transparantie. stel je nu maar is voor hoe de markt word gemanipuleerd op de in-transparante traditionele markten.


Alternatieve exchanges voor Coinbase

Internet stapt massaal af van Coinbase, dit soort praktijken zijn natuurlijk ook volledig onacceptabel. MeerCrypto heeft hier alle platformen vergeleken, echter bevelen wij voor de Nederlanders echter altijd Bitvavo, het ongecompliceerde platform bied lage transactie kosten en bij het gebruik van de knop hier onder 0 transactie kosten over je eerste €1000,-! Ook heeft in tegenstelling tot Binance, Bitvavo een Nederlandse klantenservice die snel paraat staat.

bitvavo logo en tekst wit transparant

bottom of page