top of page

Crypto Gebruikers Nederland Trend Analyse

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Op moment van schrijven kent Nederland 17,4 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 13,5 miljoen 18+ is en mag beleggen, ruim 12.5% van de volwassenen in Nederland geeft aan crypto te bezitten. De meerderheid valt onder de jongvolwassenen blijkt uit een onderzoek van Rabobank & Nibud.

digitale cryptomunten in een winkelmand met de Nederlandse vlag op de achtergrond

Waarom is crypto in Nederland zo populair?

94% van de Nederlanders weet wat Bitcoin is, dit komt vooral door de enorme volatiliteit die BTC met zich meebrengt, veel mensen worden snel rijk en dit nieuws verspreid zich snel.

Ook is sparen bij de bank geen optie meer voor mensen, sterker nog, men verliest geld met het sparen op de bankrekening door de torenhoge inflatie. Mensen zoeken een nieuwe manier om met hun hard verdiende euro's een passief inkomen te genereren, veel doen dit met traditionele aandelen, ETF's of obligaties, maar een groot deel van de bevolking heeft de vruchten van crypto geproefd, en zien de enorme winsten die mensen thuisbrengen.

Echter mensen die zichzelf meer verdiepen in Bitcoin en haar use-case, zien dat dit een belangrijk deel van onze toekomst kan zijn. Het fiat geld systeem word compleet gemanipuleerd in uw nadeel door centrale bankiers die miljarden verdienen met de print knop. Ook zien we dat regeringen steeds meer macht en restricties invoeren op hun volk, zo liet de minister president van Canada zijn echte kleuren zien toen hij volledige bankrekeningen van mensen bevroor & innam die een vredig protest voerden tegen zijn restricties, met Bitcoin is dit onmogelijk.


Trend en toekomst crypto beleggers Nederland

Tijdens de eerste echte publiek bekende bull-run in 2017 waren er op de piek circa 500.000 crypto investeerders in Nederland, we kunnen deze groei door berekenen als we het naast de cijfers van 2022 leggen. Nederland had 17,13 miljoen inwoners in 2017.

crypto gebruikers nederland in 2017
legenda crypto gebruikers nederland 2017Ruim 14,7 miljoen mensen in Nederland zijn nog nooit aanraking geweest met crypto in 2022, ongeveer 3% van de bevolking geeft aan onbekend te zijn met crypto. Ruwweg 9.7% of 1,68 miljoen mensen zijn in bezit van crypto op het moment van schrijven.

crypto gebruikers nederland 2022
Er zijn ongeveer 1,2 miljoen crypto portefeuilles aangemaakt in Nederland tussen 2017 en 2022, de meeste mensen hebben zich tijdens de bullrun van 2021 aangemeld.

Als de populariteit van Bitcoin zo blijft stijgen als het in de geschiedenis heeft gedaan zou het er uit zien dat een kleine 20% van Nederland rond 2026 crypto bezit.


Crypto aanschaffen

De eerste stappen zetten in crypto is vaak spannend, overal hoort u dat Crypto een van de meest volatiele activa is. Toch is Bitcoin het meest rendabele aandeel van het afgelopen decennium.

Nederlanders die voor het eerst investeren in crypto kunnen, in ons optiek, het best investeren bij een Nederlandse broker zoals Bitvavo. Hier wordt iDeal geaccepteerd en het platform heeft een makkelijk te begrijpen interface. Een account maken kan met de knop hieronder.

Bitvavo logo en tekst wit transparant

bottom of page