top of page

De Crypto.com Visa Debitcard Review

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Hoe bespaar ik geld op online of fysieke aankopen? 9 Redenen om de Crypto.com Visa debitcard aan te schaffen.


Let op: dit artikel is in 2021 geschreven. Vanaf 31 mei 2022 zal Crypto.com beloningen omlaag brengen omdat het niet meer uit kan. Overigens is het dan nog steeds een van de beste crypto debitcards op de markt. Wij schrijven hier uit eigen ervaring over de crypto.com debitcard, dit is geen financieel advies. Wij zijn enthousiast!


Beste crypto debitcard tot nu toe?

Veel crypto services bieden creditcards of debitcards aan maar Crypto.com steekt er naar onze mening met kop en schouders boven uit.

Met deze Crypto.com Visa debitcard geniet je van cashbacks, rente, gratis services en de kaart is bijna overal te gebruiken. Is dit de beste debitcard tot nu toe? Discussieer mee in het forum.


9 Redenen om de crypto.com Visa debitcard aan te schaffen

#1✅Aanschaffen zonder kredietwaardigheidscheck of vragen hiernaar (het is tenslotte een debitcard).

#2✅Tot wel 8% cashback in CRO token (cryptomunt van Crypto.com zelf, kan je zien als een aandeel in Crypto.com) in plaats van 3% transactiekosten over je aankopen bij traditionele creditcards of debitcards. Als je zou willen kan je deze CRO tokens direct weer inwisselen voor Euro's, Bitcoin of iets anders.

#3✅Over de CRO tokens die je in de vorm van cashback ontvangt kan je nog eens 6% rente per jaar verdienen.

#4✅Deze kaart is in principe geheel gratis. Geen eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse kosten. Wel een investeringen met kans op koersstijging of daling die je een half jaar vastzet en later weer kan verkopen (als je de kaart niks vindt).

#5✅Over de CRO tokens die je vastzet verdien je 10% rente per jaar (naast alle andere voordelen). Dit heet 'staken'. Dit wordt iedere week in CRO token uitgekeerd in je 'wallet'.

#6✅Betaal Spotify en Netflix met deze kaart en krijg het volledige bedrag in CRO token teruggestort. Gratis Spotify en Netflix dus.

#7✅Toegang tot Airport Lounges (maar liefst 3 op Schiphol).

#8✅Verbindt de kaart met Apple Pay of Google Pay voor mobiele betalingen (kaart kan je thuis laten).


#9✅Zeer bruikbaar: in supermarkten, restaurants en bijna alle online aankopen.

Er zijn 5 gradaties met elk andere kaarten en ook voordelen. Zie hier de verschillende gradaties:

crypto.com debitcard tiers

Voor alle 9 bovengenoemde voordelen moet je de Royal Indigo/Jade Green kaart of hoger hebben. De Ruby Steel en Midnight Blue zijn nog steeds geweldig vergeleken met het aanbod op de markt maar wel met wat minder leuke extra's.


Maak een account aan op Crypto.com via onderstaande knop om de debitcard aan te vragen: Vul de referentie code: 3kp36fwj7n in bij je aanmelding en ontvang $25 cadeau!

crypto.com logo transparant


Wat zijn de risico's

❌De waarde van CRO tokens kan stijgen of dalen. Verwacht je een sterke daling, dan is CRO tokens vastzetten voor een van deze kaarten misschien niet slim. Je zou dan alsnog de Midnight Blue kaart kunnen nemen waarbij je niks hoeft te investeren. Naar onze mening zit er potentie in CRO token met een maximaal aantal munten in omloop van 30,263,013,692 en een van de meest snel groeiende crypto bedrijven.

❌Derden risico. Net als met bijna alle andere investeringen heb je te maken met mensen en mensen kunnen verkeerde beslissingen maken. Of het nou opzettelijk of per ongeluk is. Facebook of Meta verloor 26% aandeelwaarde op 3 februari 2022 omdat zij minder omzet maakten dan gedacht. Had dit te maken met de naams- en imagoverandering naar Meta? Misschien, maar het zou in de toekomst ook goed voor ze uit kunnen pakken. Dit soort beslissingen brengen risico's en onzekerheden met zich mee. Maar ook potentie.


Hoe schaf ik de Crypto.com debitcard aan in 5 stappen?

Stap 1: Maak een account aan op de Crypto.com app en gebruik onderstaand knop met referentie code: 3kp36fwj7n bij aanmelding en ontvang je eerste $25 cadeau!

Stap 2: Schaf CRO tokens aan

Zie eerder afgebeelde tabel om te kijken hoeveel CRO je nodig hebt voor de gewenste debet kaart. Dit kan in de app zelf of op je gewenste platform. Vervolgens stuur je het naar de Crypto.com app.


Stap 3: Vraag de debet kaart aan in de Crypto.com app en volg de stappen

Ga naar het tabje 'card' in de Crypto.com app en vraag je gewenste kaart aan. Hiervoor moet je CRO staken (vastzetten). Dit is niks spannends, gewoon de vraag van de app of je het wil vastzetten accepteren.


Stap 4: Kaart opladen om te gebruiken

De Crypto.com debitcard kan je met verschillende cryptomunten opladen waaronder Bitcoin, stablecoin, Ethereum, etc. Koop deze in de app zelf of op jouw gewenste platform en stuur die naar de Crypto.com app. Vervolgens ga je naar het tabje 'card' en druk je op 'top up'.


Stap 5: Afwachten

Het kan soms even duren voordat je fysieke kaart binnen is (bij sommigen maanden). Gelukkig kan je de kaart al wel gebruiken voor online aankopen als al jouw gegevens zijn geaccepteerd. Te beginnen met Spotify en Netflix natuurlijk ;).

bottom of page