top of page

Hoe Koop Ik Een NFT?

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

In deze tutorial laten we zien hoe je het makkelijkst een NFT aan kan schaffen. De populariteit van NFT's groeit exponentieel. Je zou het kunnen vergelijken met een van de eerste bullmarkets voor cryptomunten. Nu beleggen "die-hard crypto kenners", later komt de innovatie en toepassing en wordt het concept mainstream en zullen de meeste mensen te maken hebben met NFT's.


Stap 1 | Metamask account en wallet maken

We beginnen met een account aanmaken op MetaMask, dit is een Wallet direct gekoppeld aan een netwerk waar we NFTs kunnen aanschaffen.

Metamask logo transparant

MetaMask - IOS

MetaMask - Android


Na het maken van een account en portefeuille, zal u Ethereum over moeten maken om een NFT aan te schaffen, als u nog geen Ethereum hebt kunt u hier een account aanmaken op Bitvavo en gemakkelijk geld opwaarderen. ​ Oke, u heeft Ethereum op een exchange en u heeft nu een MetaMask Wallet, open de MetaMask App en klik op uw account, vervolgens klikt u op "Receive". Er zal nu een pop-up verschijnen met een QR code en een knop waar u uw Ethereum een zal moeten sturen, kopieer dit adres en ga naar de exchange waar u uw Ethereum heeft staan.

Overzicht account wallet metamask
ontvang ethereum adres op metamask
Bij de exchange staat bij uw Ethereum Wallet ergens "sent" klik hier op en plak u gekopieerde code in de adresbalk, controleer als de codes hetzelfde zijn, als deze niet klopt zal u Ethereum verloren gaan. Als deze klopt drukt u op versturen, nu kan het 1-30 minuten duren voordat uw Ethereum op uw MetaMask Wallet staat.


Aanschaffen NFT

Open uw MetaMask App en klik linksboven in op de 3 streepjes, klik vervolgens op "Browser". Nu kunt u in de zoekbalk zoeken naar "Opensea.io", dit is de grootste NFT marktplaats op het moment.

home pagina van Opensea.io
lijst van NFT's die te koop staan op Opensea.ioHier kunt u zoeken tussen populaire projecten of zoeken naar nieuwe goudmijnen, hou wel in je achterhoofd dat het een extreem jonge markt is, meeste projecten zullen niet uitbloeien in succes.

Nu zult u ongetwijfeld een NFT willen aanschaffen en tegen een probleem aanlopen, namelijk gas fees.


Wat zijn Gas fees?

Gas fees zijn de transactie kosten die wij gebruikers betalen om het verkoopproces te valideren, dit kan helaas oplopen tot wel 400 dollar.


Hoe betaal je het minste Gas fees?

Hoe meer transacties er moeten worden verwerkt hoe duurder de gas fees zullen zijn, van zelf sprekend is het dus beter om een NFT te kopen als het rustiger is, hier heeft u een recent tabel van wanneer de Gas fees het laagst zijn:

Ethereum gas fees gedurende de dag

Bron: https://ethereumprice.org/gas/


De meest licht gekleurde vakjes zijn de goedkoopste tijden, Gas fees zullen dan ongeveer 50-100 dollar zijn, de beste dagen om NFTs aan te schaffen zijn maandag, donderdag & zaterdag.

bottom of page