top of page

Hoe Worden We Opgelicht Zonder Het Op Te Merken?

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Geniepige trucjes van leiders, wetgevers en grote instanties waarvan jij moet weten. Leer ze allemaal kennen en laat je niet beduvelen.


De FDIC's zogenaamde goede intenties

De FDIC wil 'stablecoins' gaan verzekeren. Dit lijkt allemaal mooi maar wacht even... Heeft de FDIC wel geld om 'stablecoins' te verzekeren? Tijdens de crisissen over de laatste 50 jaar, ging de FDIC steeds samen met de banken en andere verzekeraars (verzekerd door FDIC) ten onder... Als de FDIC niet steeds uit faillissement werd gered door een magische redder. De FDIC wordt namelijk met volle vertrouwen (en geldkranen) ondersteund door de Amerikaanse overheid en de Federal Reserve. Dus om banken en verzekeraars in slechte tijden te redden omdat zij te roekeloos met het geld van de gewone burgers omgaan wordt gewoon de geldkraan open gedraaid, handig toch?

Maar betekent dit niet dat wij, de burgers, onszelf verzekeren? In feite wel. Geld printen gaat ten koste van koopkracht van deze munteenheid, dus dat is nadelig voor iedereen die deze munteenheid bezit! We hebben het niet snel door maar in feite zijn de enige die voor het verzekeren van stablecoins betalen, de gewone burgers. De FDIC geeft je altijd je (stablecoin) dollars terug, maar niet de waarde...

Waarom gaan banken roekeloos met ons geld om? Ze lenen geld uit dat ze niet hebben, dit heet rehypothecation. In sommige gevallen lenen ze wel 30 of 40 keer zoveel geld uit als dat ze daadwerkelijk hebben. Een ontzettend groot hefboom effect waarmee ze veel kunnen verdienen in goede tijden, door uitstaande leningen en de rente die ze daarover verdienen. Maar als het mis gaat breekt de hel los.

Leuke infographic over hoe krom serieuze geldzaken worden geregeld hogerop. https://demonocracy.info/infographics/usa/fdic/fdic.html


Meer geniepige trucjes volgen

...


Hoe bescherm je jezelf tegen deze acties

Bewaar je spaargeld op een spaarrekening waar niet mee geknoeid kan worden. Op een Bitcoin spaarrekening bijvoorbeeld. Kopen is zo gedaan en kan met elk bedrag van groot tot klein. Onze favoriete exchange is Bitvavo, laagste kosten en gemakkelijk met iDEAL storten.

bitvavo logo met tekst wit transparant

bottom of page