top of page

Met SEPA Of iDEAL Betalen Op Binance

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Binance heeft in een mail laten weten dat ze nu ook stoppen met SEPA (Single Euro Payments Area), dit is de tweede fiat toegangsweg die Binance sluit, eerder werd iDEAL ook geschrapt als betalingsmethode.

Fiat (Euro's) in en uitboeken kan nog steeds, maar hoe?


Binance onder druk

Binance wordt steeds onder meer druk gezet door de overheden, in de EU en dus ook Nederland gaat het dus ook steeds lastiger worden om geld over te maken naar grote (crypto)handelsplatformen.

Binance laat in een mail naar hun klanten weten dat deze beslissing buiten hun macht staat.

Het is bekend dat Binance en andere grote exchanges worden aangevallen door allerlei financiële wet en regelgevers, voornamelijk omdat overheden en banken zien dat er veel geld valt te verdienen waar hun geen deel van kunnen uitmaken.


Welke betalingsopties blijven er over?

Momenteel zijn er 3 manieren om geld te storten op Binance ​ - Bank Card(Visa/MC) Niet iedereen heeft een credit card en het is ook niet de beste manier om geld over te maken. Transactiekosten via creditcard zijn 1,8%, als je €100,- over wilt maken en je hebt een creditcard is dit zeker een degelijke optie, maak je echter meer over zullen de transactiekosten een flinke boete worden. ​ - Advcash Account Balance In ons optiek de beste en goedkoopste methodiek op dit moment, je zult echter wel een account moeten aanmaken op Advcash en de KYC weer volledig moeten doorlopen wat tot 48 uur kan duren.

Kosten Storten:

currency fee tabel

kosten sepa transfer voor storten op binance

Kosten opnemen:

currency fee tabel

kosten sepa transfer voor opnemen naar bank op binance

Overmaken is praktisch gratis, opnemen via SEPA kost je 0.5% + 5 euro. Als je in theorie €10.000 op Binance hebt en je wilt dit op je bankrekening hebben zullen de totale kosten €55,- zijn. ​ -P2P Express Met Peer 2 Peer kan je tussen 2 gelijken een transactie uitvoeren, via deze manier kan je helaas alleen Fiat of Crypto kopen en verkopen op Binance, overschrijven op je rekening werkt niet. Voordeel van P2P is dat er geen transactie kosten zijn


Alternatieven voor Binance

Alle Binance portefeuilles blijven intact, het is alleen lastiger om geld te bekeren in crypto en andersom.

Het is te begrijpen dat andere handelsplatformen nu aantrekkelijker worden, je kunt namelijk crypto gemakkelijk van wallet naar wallet versturen.

Als je er voor kiest om je crypto op een ander exchange te bewaren die wel met SEPA of iDEAL werkt maar niet weet welke hebben wij de 9 beste exchanges voor u op een rijtje gezet. Klik dan hier.

Wij bevelen voor de Nederlanders echter altijd Bitvavo, het ongecompliceerde platform bied lage transactie kosten en bij het gebruik van de knop hier onder 0 transactie kosten over je eerste €1000,-!

Ook heeft in tegenstelling tot Binance, Bitvavo een Nederlandse klantenservice die snel paraat staat.

bitvavo logo en tekst wit transparant

bottom of page