top of page

Wat Doe Ik Uiteindelijk Met Bitcoin?

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

Bitcoin is voor arm én rijk, een veilige plek om spaargeld te bewaren zonder risico op: daling van koopkracht door geprint (fiat) geld, beslaglegging (door derden), wanbeheer (Bitcoin heeft geen beheerder) of gecensureerde transacties. Iedereen kan meedoen, niemand wordt uitgesloten en dat allemaal vrij van onderhoudskosten, of bankkosten.


Onze mening is, je hoeft daarom eigenlijk niks te doen behalve Bitcoin bezitten en bewaren. We raden je wel aan om te leren om gaan met hardware wallets zodat jouw Bitcoin veilig offline staan. Zo beheer alleen jij jouw eigen Bitcoin spaarrekening en kan niemand het je afhandig maken.

Stel al je geld zit in Bitcoin. Misschien wil je er wat van kopen. Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je verkoopt je Bitcoin of koopt iets van je Bitcoin

  2. Je leent geld met je Bitcoin als onderpand.

Dat tweede lijkt voor velen (ook voor ons) nog wat vreemd. Maar het wordt steeds populairder. Zelfs traditionele banken zijn al aan het kijken naar de mogelijkheden om leningen te verstrekken met Bitcoin als onderpand. Onze favoriete aanbieder van leningen op dit moment is Celsius Network.


Stel je voor jouw uitgave patroon is lager is dan de verwachte koopkrachtstijging van Bitcoin over tijd. Dus je hebt €1.000.000 aan Bitcoin en de prijs stijgt nog gemiddeld met 5% per jaar (2009-2021 was dat gemiddeld 150%). Geef je minder dan €50.000 per jaar uit dan zal je jouw Bitcoin nooit hoeven verkopen. De prijs stijgt meer dan dat je uitgeeft. Je leent slechts 5% van je vermogen (loan-to-value). Dus als de volatiliteit van Bitcoin nog steeds 80% is en Bitcoin valt 80% dan hoef je nog steeds geen geld bij te leggen (Margin Call). Voor velen veilig genoeg.

Voor alle lezers die gebruik maken van deze knop

🎉$50 welkomstbonus van Celsius🎁


bottom of page