top of page

Wat zijn NFT's?

Bijgewerkt op: 15 mei 2022

In dit artikel gaan we jou duidelijkheid geven over waarom mensen NFTs kopen en wat je er nou eigenlijk mee kan. Leer hier alles wat je moet weten over NFT's.


Wat is een NFT?

Je zult ongetwijfeld hebben gehoord van de "Bored Ape Yacht Club", de afbeelding van

bored ape yacht club nft

deze aap is verkocht voor 49 ETH, omgerekend naar euro's is dat momenteel €166.000. Sommige projecten worden verkocht voor miljoenen euro's, maar waarom betalen mensen een fortuin voor een simpele afbeelding die je gewoon kan kopiëren en plakken?
NFT staat voor: Non-Fungible Token, Dit woord kunnen we opbreken in twee sectie's, Non-Fungible & Token.

Het woord 'Non-Fungible' is bij velen een onbekende term, Non-Fungible staat voor een voorwerp dat niet te verplaatsen is voor iets wat er misschien op lijkt, bijvoorbeeld Kunst, vliegtickets of je postcode. Als je een Van Gogh koopt kan iemand anders die nog zo mooi na schilderen maar hij zal nooit zo veel geld waard worden als het origineel.

Je vliegticket is ook origineel, dus non-fungible, iedereen heeft een eigen ticket met stoelnummer en naam.

Samengevat is een NFT dus een bewijs van online eigendom & herkomst, als jij een NFT koopt staat het vastgesteld dat jij en jij alleen de eigenaar bent van deze afbeelding.

Het blijft niet bij afbeeldingen, met NFT's kunnen we eigendom geven aan bijvoorbeeld liedjes, filmpjes en teksten.


Wat kan ik met een NFT?

De meeste NFT collecties zijn momenteel verzamelobjecten, sommige NFTs hebben ook echt een "use case".

Je kan hier mee bijvoorbeeld naar exclusieve evenementen, feestjes & bijeenkomsten, hetzelfde geld dus voor de eigenaars van de "Bored Ape Yacht Club", deze kapitaalkrachtige mensen mengen zich dus zo met financieel soortgelijke mensen waardoor ze contacten en connecties leggen waar ze later weer profijt van hebben, allemaal door het kopen van een JPEG van een aap.

In de toekomst zullen er ongetwijfeld andere functies ontstaan voor NFTs, in de online game wereld worden NFTs gebruikt als karakters die bepaalde waarde of super power hebben.

Wereldwijd spelen nu 2 miljoen mensen per dag "Axie Infinty", een online game gebaseerd op NFTs karakters, nu denkt u misschien dat dit geen waarde heeft maar het bedrijf achter Axie is nu 3 miljard dollar waard.

bottom of page